Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Uğur'la Dobra Dobra

Uğur

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ulaşım'dan, toplu taşımaya, Balıkesirspor'dan Belediyelerin borçlarına kadar bir çok konuda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, sistemin tam anlamıyla oturması için biraz daha zaman olduğunu söyledi. 
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği yönetim kurulu ile denetim ve disiplin kurulları, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.
Dernek Başkanı Emrah Ayyıldız ve üyelerin hazır bulunduğu ziyarette, zor bir görev devraldıklarını ifade eden gazeteciler, bu zorlu görevde Edip Uğur ve kurmaylarına başarılar dilerken; 3 aylık çalışma dönemine ait fikir-alışverişinde bulundular. 
Özellikle yoğun ziyaret programından duyduğu memnuniyeti dile getiren Edip Uğur, bunun yansıması olarak da fazla çalışmaya imkan bulamadıklarını dile getirirken; gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde uygulanacak sistemler ve kurulacak şirketlere yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ulaşımda yaşanan kayıp-kaçaktan dert yanarken; Günümüzde öyle kartlar var ki her türlü banka kartının geçtiği sistemler var.  Yani hangi bankanın kartı olursa olsun, gösteriyorsun senden 1,5 lira düşüyor. Bu sistemleri oturtturmak lazım. 
Vatandaş Belediyeden Bal-Kart almadıysa cebinden herhangi bir bankanın kartıyla ödeme yapıp otobüse binebilmeli. Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti. 
Üniversite hattına eşit sayıda Balıkesir kent merkezinde otobüs var. Bu olacak iş mi? Otobüste para geçtiği için sistemde bu şekilde. Otobüslerde para geçmemesi lazım. Vatandaşın verdiği para şoförün cebine mi gidiyor? Şirket mi topluyor? Kontrolsüz bir sistem var.  Bütün otobüslerin iki yıl önce klimalı olması lazım. Çoğunda yok. Kimsede neden takıldığını sormamış. 
Tüm toplu taşıma araçlarını derli toplu yapmak gerekir. Bunun içinde Amerika'ye yeniden keşfetmeye gerek yok. İnanın bir havuz sistemi yapmışlar, araçta bakıyor iki yolcu var gitmiyor son durağa kadar. Bütün paralar havuzda toplanıp, herkese taksim oluyor. O zaman ne oluyor. Herkes son durağa giderken o gitmeyince mazottan kar ediyor. Buraya iyi bir sistem kurmak gerekiyor” dedi. 
SİSTEMİ KONTROL ALTINA ALACAĞIZ
Bir önceki dönemde Belediye'nin organizasyon eksikliği olduğunu söyleyen Uğur, Belediye şuanda kayıt dışı. Fırıntaş, Alpaslan Türkeş, Engelsiz Park hepsi çok büyük zararlara kime çalıştığı belli olmayan kuruluşlar haline gelmiş. En son Belediye Meclis toplantısında 680 bin lira artıyla alınan Fırıntaş 5 yıl sonra 3 milyon eksiyle teslim almışız. Banka borçları var şahıs borçları var. 1 trilyonluk odun almışlar. Faturası gelmiş ama odunları gelmemiş. Tamamen kontrolsüz kim tutuyorsa elinde kalan Belediye'ye zararlar açan bir sistem haline gelmiş. Bunları kontrol altına alacağız.
Bunlar milletin hakkı. Buralarda saçı bitmemiş yetimin hakkı var. Bu para bütün Balıkesirlilerin parası. Sermaye artırımı ile bu borçları ödemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
HAL MEYDANINI DÜZENLEMEK GEREKİR
Ziyarette gazetecilerin soruları üzerine Zağnos Paşa Meydanında yeni bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Meydan perişan. Meydanlıktan çıktı. Bir sürü dükkan yapılmış. Dükkan yapmak için meydanı öldürmüşler. Oraya kademeli bir şeyler yapılabilinirdi. Arkası 3 metre yukarı kalktı. Ne ihale şartnamesine uygun ne meydana uygun değil. Yıksan olmaz 6-7 trilyon para harcandı. Orayı meydan haline getirmek lazım. 
Kiralar tahsil edilmemiş. Tamam kardeşim devam denmiş. Kiracılar geldi. Kendilerine de söyledi. Bulundukları yerler benim malım değil. Devletin malı. 36 aydır 4 bin lira kira ödemeyen kiracı var. Denetimsizlik, kontrolsüzlük başka bir şey değil.”
ALTINOVA'YI SATSAN BORCUNU ÖDEMEZ
Torba yasaya konması planlanan borçlar ile ilgili bir soruyu cevaplayan Uğur, özellikle Altınova'nın Büyükşehir Belediyesine devrolan 75 trilyonluk borcundan yakındı. Uğur, Altıova'nın 75 trilyon borcu geldi. Altınova'yı satsan o para etmez. Yöneticiler ne borç ödemiş, ne sigorta ödemiş, ne maaşları yatırmış. Almış bina yapmış. Borçları Büyükşehir'e bıraktılar” şeklinde konuştu. 
BAL-KES'E KAYBETTİRDİLER KENDİLERİ KAZANDILAR 
Balıkesirspor konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, yönetimin Bal-Kes'e zarar verdiğini iddia etti. Uğur, kendisini tanımayanlara karşısında ‘ben onları hiç tanımam' dedi.
Uğur, Bizi tanımayan yönetimi ben de tanımam. Bazı şeyleri kabullenmek lazım. Arkadaşlar halen bazı şeyleri kabullenemiyor. 
Balıkesirspor şampiyon olunca sahaya Belediye Başkanı İsmail Ok diye davet ediyorlar. Bu çok ayıp. Seçim olalı 3 hafta olmuş. Vali orda, bütün şehir, olmak adına Bandırma Belediye Başkanı benim yanımda oturuyor herkes orda sen diyorsun ki Belediye Başkanı İsmail Ok. Bu ben Büyükşehir Belediye Başkanını tanımıyorum demek. Sen beni tanımıyorsan. Ben seni hiç tanımam. 
Tesisleri de gördük. Her odada bir çanak anten. Her futbolcu kendi dekoder alıyormuş. Her yer rezalet. Bunlar kendileri Bal-Kes'e kaybettirdiler. Kendileri kazandılar. Bal-Kes sevdası yok. Onlarda mevki makam sevdası var. Böyle olursa Bal-Kes kaybeder” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli